Back to All Events

Ragnhild Kolden – ”Fredens frosne hjarte”

Foto: Tove K. Breistein

Foto: Tove K. Breistein

Ragnhild Kolden

(f. 1956) er frå Bøverdalen i Lom og bur i Oslo. Ho debuterte i 2010 med romanen I krig og kjærleik, ei klok og medrivande framstilling av dobbeltagentverksemd under den andre verdskrigen. Ho følgde opp med Krigens skugge i 2012, og med Fredens frosne hjarte avsluttar Kolden krigstrilogien om søstrene Vik. Kolden har også skrive kriminalromanar saman med Vigdis Kroken.

Fredens frosne hjarte

Det var så vakker ein dag. Men så fann Hermod Austo ein daudingskalle i ura under Uksenuten. Mellom dei grå, mosekledde steinane låg den. Kvit og naken. Hermod tok av seg sekken. Bøygde seg ned og flytte på ein stein. Beinansiktet grein mot han med store, jamne tenner. Den eine tanna hadde gullkant.

- Å faen, er det du, sa Hermod til skallen.

Mai 1960. Krigen har vorte fjern og kan nesten synast gløymd. Krigsrøynslene har vorte til ein bleik, taus understraum i livet til Dagny Vik. Men då Hermod Austo finn restane av eit lik inne i fjellet og kunstmålaren Bentein kjem til bygda, er krigens påtrengjande nærver der att – fullt av løyndomar og uoppgjorde synder.

Stad: Ægir Bryggeri & Pub

Earlier Event: October 31
Offisiell opning