Back to All Events

Humoristiske refleksjonar med vossahumoristen Baste Bolstad


Dersom nokon kan kallast “ringrev” innan norsk standup, så må det vera veteranen Baste Bolstad. Han har vore med sidan sjangeren så dagens lys i Noreg på tidleg nittital, og er i dag ein av dei mest populære komikarane i landet.

Baste Bolstad kan trygt seiast å vera ein av veteranane på den norske humorscenen, som reindyrkar sjangeren og framfører standup i si edlaste form. Med stor sjølvtillit, presis timing og fagleg tyngde erobrar han raskt publikum si merksemd. Kun utstyrt med mikrofon, eit allsidig repertoar og gjennomtenkte poeng, syter han alltid for latter og god stemning. Noko han også gjer ofte, anten det er som tidlegare fast konferansier og komikar på Latter i Oslo, eller på andre scenar og arrangement landet rundt.

Frå debuten i 1994 har han reindyrka den småfrekke, men alltid gjennomtenkte og spontane forma si for humor. Baste går nemleg ikkje av vegen for å ta direkte kontakt med publikum og gjera dette til ein del av showet! Men mest av alt har den opphavleg utdanna juristen frå Voss (og lensmannsdreng i Aurland i to somrar!)gjort sjølvironi til varemerket sitt. Dette har m.a. resultert i mange sesongar som medprogramleiar i P4, deltaking i lokalrevyar og den sjølvskrivne førestillinga Frå Bygd Til By. Nettopp dette speglar også komikaren på scena, eit konstant harselas med kontrastane mellom nettopp utkantstrøk og storby.

Men uansett kva temaet er, har Baste berre  eitt mål for auget – å få publikum til å ramla av stolane av latter.

Stad:  Ægir Bryggeri & Pub

Earlier Event: November 1
Kulturquiz med Unni og Einar Johan
Later Event: November 2
Lars Mæle: Linnés dystre lærdom