Back to All Events

Litterær samtale - Ragnar Hovland & Jan H. Landro

  • Fretheimsalen, Fretheim hotel (map)
Foto: Eli Berge

Foto: Eli Berge

Det er ei glede å kunna annonsera at sjølvaste Ragnar Hovland kjem til Nynorske litteraturdagar. Publikum vil få møta han i samtale med bokbadar Jan H. Landro. Ragnar Hovland har ein lang og variert forfattarskap bak seg, og har motteke ei mengd prisar opp gjennom åra. Kven veit kva retning denne samtalen kjem til å ta!  Bli med på eit litterært djupdykk inn i Hovland sin forfattarskap!

Ragnar Hovland er ei av dei mest særeigne stemmene i norsk litteratur. Full av spenstige innfall, merkverdige karakterar og populærkulturelle referansar har han i snart 30 år gitt ut meir enn 40 bøker i alle sjangrar. 

Jan H. Landro , journalist og forfattar. Han var tilsett i Bergens Tidende 1978–2012, der han var kulturjournalist frå 1978, kulturredaktør 2006–2011 og redaktør for lesarkontakt 2011–12. I åra 1986-1989 var han redaksjonsjef i J.W. Eides Forlag. I ti år frå 1991 skreiv Landro forfattarpresentasjonar til bokserien «Årets bibliotek» som De norske Bokklubbene i 2000 samla i Århundrets forfattere. No jobbar han som frilansar i eige firma, KulturLandro. Han er mest kjend som journalist, skribent, foredragshaldar, forfattar og "bokbadar". 

Stup uti med Hovland & Landro!