Back to All Events

Musikkprosjektet "STILIGE DANN"

stiligedan.jpg

Dette er noko de kan glede dykk til! Musikkprosjektet “Stilige Dann” kjem til nynorske litteraturdagar og skal vere med oss både fredag og søndag!

Dei skal gje oss ein god start på festivalen under åpninga fredag 18.oktober kl 19.00 OG dei blir med under Ynskjekonserten i Vangen kyrkje søndag 20.oktober kl 15.00.

Stilige Dann kom til verda våren 2018, med ei salig blanding av velvaksne musikarar og dei pur unge vokalistane Beatrice Juskaite og Anna Jevnaker Asperheim. Jamvel har dei med seg ei herleg blåserekkje, alle med lang fartstid i Sogndal Storband.

Øyvind Lægreid, mannen bak «Eagles på nynorsk» har no tromma saman eit nytt tributeband, til æra for den amerikanske gruppa Steely Dan. «Stilige Dann» er namnet og alle tekstar er sjølvsagt på nynorsk. Ideen var å setja nynorske/dialekttekstar til nokre av Steely Dan sine mest kjende låtar.

Steely Dan vart etablert i 1972 av Donald Fagan og Walter Becker. Jazz, fusion, rock, funk og pop stod på repertoaret til gruppa som var kjend for å vera perfeksjonistar i alle musikalske samanhengar.

Bandet består av:

Odd Tore Moen, vokal

Hans Jørgen Røneid, gitar

Odd Sigmund Høl, gitar

Arnt Kjell Ellingsen, tangentar

Gunstein Røneid, bass

Øyvind Lægreid, trommer

Terje Svori, perkusjon

Beatrice Juskaite, vokal, gitar og kor

Anna Jevnaker Asperheim, vokal

Paal Fosdal, trombone

Gunvor Lidal, trompet

Roar Sandnes, saksofon

Earlier Event: October 18
Skulebesøk - Asbjørn Rydland
Later Event: October 18
Åpninga!